Általános Szerződési Feltételek

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webshop működésével, rendelési és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

A WEBSHOP ADATAI

Üzemeltetője, a termékek eladója: Dr. Rácz Tamás Istvánné e.v.

Telephely címe: 4025 Debrecen, Piac utca 41.

Adószám: 68216425-1-29

Nyilvántartási szám: 51414171

Kedvezményezett bankja: CIB Bank Zrt.

Kedvezményezett számlaszáma: 10702064-70211946-51100005

A szerződés nyelve: magyar

Tel. : (+36)70/378-3871

E-mail: vintagevarras@gmail.com

Általános adatok

A vintagevarromuhely.hu webshop által forgalmazott termékek köre: divatáru, lakástextil, ajándéktárgyak, rövidáru,

A szállítás várható teljesítése: megrendelésüket a beérkezések sorrendjében, postai kézbesítéssel, előre utalással teljesítjük. A rendeléseket cégünk előre egyeztetett időpontban teljesíti

Fenntartjuk a jogot a már rögzített megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészében. Erre viszont kizárólag a vásárlóval történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajtunk kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

 

 

 

A rendelés menete:

 1. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba.
 2. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. Az “törlés” gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség megadását követően kattintson a “frissítés” gombra, majd frissül a kosár tartalma.
 3. Nyomja meg a “Pénztár” gombot.
 4. A pénztárban láthatja a megrendelését.
 5. Itt válassza ki a szállítási/fizetési módot.
 6. Majd adja meg a szállítási és számlázási adatokat, illetve a fiók létrehozásához szükséges adatokat. Amennyiben már vásárolt nálunk, akkor adja meg a belépési adatokat. Így be tud lépni, s ekkor a számlázási és szállítási adatait rendszerünk automatikusan felhozza. Mindig az utoljára megadott adatokat hozza fel a rendszer, tehát azokat, amelyeket utolsó megrendelése alkalmával írt be vagy amelyeket legutóbbi alkalommal az Adataim menüpontban esetleg módosított. Ezért kérjük, hogy minden esetben gondosan ellenőrizze ezeket az adatokat, mielőtt elküldi a rendelést. A megrendelés elküldéséhez regisztráció nem szükséges.
 7. Az adatok megadását követően a “Megrendelés” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével. (Pl: speciális igényt a szállítással kapcsolatban, stb.)
 8. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. A pénztárnál megadott e-mailcímre fogjuk az e-mailt küldeni.

A beérkezett megrendelésének elkészültéről  e-mailben értesítjük. Személyes átvétel esetén nem küldünk külön értesítést, telefonos egyeztetés alapján van lehetőség az áru átvételére. Tájékoztatjuk vevőinket, hogy a megrendelő adatainak pontatlan megadása esetén meghiúsulhat a kapcsolatfelvétel és a megrendelés teljesítése, ezért fokozottan ügyeljenek az adatok helyességére. Az e-mailben történő rendelés-visszaigazolásnak a rendelés leadásától számított maximum 48 órán belül meg kell érkeznie. Amennyiben rendeléséről nem kapott visszaigazolást, ellenőrizze postafiókjának telítettségét, vagy győződjön meg róla, hogy rendelését valóban elküldte. Rendelése a rendelés visszaigazolásától számít érvényesnek.

A megrendelt termék/szállítás díjának fizetésének módja:

 

a, Átutalás

Kedvezményezett neve: Dr. Rácz tamás Istvánné

Kedvezményezett bankja: CIB Bank Zrt.

Kedvezményezett számlaszáma: 10702064-70211946-51100005

Vevőnek az elfogadott megrendelés vételárát az Eladó által történő teljesítést megelőzően van lehetősége átutalással kifizetni. Eladó kizárólag a vételár teljes mértékben történő megfizetését követően teljesít. Vevő az átutalás közlemény rovatában feltünteti az utalás alapjául szolgáló számla sorszámát. Az ennek elmulasztásából vagy a megrendelésszám hibás feltüntetéséből eredő károkért Eladó semmilyen felelősséget nem vállal, a károkat és a többletköltségeket Vevő viseli. Eladó vállalja, hogy hiányzó vagy hibás megrendelésszám esetén kísérletet tesz a megrendelés azonosítására, de az azonosítás sikertelensége esetén Eladót semmilyen felelősség sem terheli. Amennyiben a megrendelés azonosítása a vételár, vagy annak adott részletét követő 30 napon belül sem jár sikerrel, Eladó köteles az igazoltan felmerült költségeivel (például banki átutalás költsége, postaköltség, stb.) csökkentett összeget arra a bankszámlára visszautalni, amelyről az érkezett.

b, Készpénz

Készpénzzel történő fizetésre az alábbi esetekben van lehetőség:

–          Személyes átvétel estén Eladó üzletében, 4025 Debrecen Piac u. 41. pénztári befizetéssel, egyeztetett időpontban

 

Eladó fenntartja a jogot bármely fizetési mód átmeneti szüneteltetésére vagy végleges megszüntetésére.

A számla minden esetben az áru, illetve szolgáltatás átadásával, teljesítésével egyidejűleg kerül átadásra Vevő részére.

Ezután kattintson a Tovább az ellenőrzéshez gombra. Itt találja a rendelése összegzését és itt tud a rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseket tenni. Ha minden adatot rendben talált, a Rendben gomb megnyomásával elfogadja a szállítási és csomagolási költséget, illetve az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételekben foglaltakat! Amennyiben rendelését véglegesítette (továbbította felénk), és a megadott adatokban hibát fedez fel, akkor a lehető legrövidebb időn belül kezdeményezze a rendelés törlését. Hibás rendelés módosítását/törlését e-mail-ben vintagevarras@gmail.com címen jelezheti.

Eladó akkor fogadja el a megrendelést, ha Vevő a megrendeléshez szükséges valamennyi információt helyesen Eladó rendelkezésére bocsátotta a regisztráció során vagy a megrendelés időpontjában. A hibás adatokból eredő téves teljesítésből eredő károkért Eladó felelősséget nem vállal, az ebből eredő költségeket a Vevő viseli, illetve köteles megtéríteni Eladó részére.

A megrendelés elfogadását vagy elutasítását Eladó külön elektronikus levélben igazolja vissza Vevő felé. A megrendelés Eladó által történő elfogadása esetén a szerződés létrejön. A megrendelés elfogadására irányuló elektronikus levél hiányában is létrejön a szerződés akkor, ha Eladó a megrendelt terméket vagy szolgáltatást leszállítja Vevő részére.

A megrendelést Vevő bejelentkezést követően utólag is megtekintheti, kinyomtathatja. Szerződéskötés magyar nyelven lehetséges.

Eladó a vásárlás valamennyi lépésében visszalépési lehetőséget biztosít Vevő részére. Ennek megfelelően Vevő a megrendelés végleges elküldése előtt bármely megelőző lépést módosíthat.

SZÁLLÍTÁS

A termékekhez és szolgáltatásokhoz kapcsolódó járulékos költségeket, különösen a fuvardíjat, szállítási költséget Eladó közvetített szolgáltatásként a kosár tartalma végén, a megrendelt tételektől elkülönítve egy összegben jeleníti meg és ennek megfelelően számlázza.

Lehetséges szállítási módok:

 1. Futár

A szállítás munkanapokon, munkaidőben történik. A szállítási díj csak a küldemény megadott címre történő kiszállítását tartalmazza

Szállítási díjak

Előreutalás esetén: 2390 Ft

Kedvezményezett neve: Dr. Rácz tamás Istvánné

Kedvezményezett bankja: Takarék Bank

Kedvezményezett számlaszáma: 53600013-10004555-00000000

 

Vevő kötelezettséget vállal a megrendelt termék, illetve szolgáltatás átvételére. Az ennek elmulasztásából eredő károkért Eladó semmilyen felelősséget nem vállal, a károkat és a többletköltségeket (pl. ismételt kiszállítás, munkaidőn kívüli szállítás, visszaszállítás, stb.) Vevő viseli.

Vevő köteles az átvétel időpontjában a küldeményt tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Probléma esetén a vásárlónak jegyzőkönyv rögzítését kell kérnie.  Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Webshopunk megrendeléseit Futárszolgálat végzi.  A futár a csomagok kézbesítését munkanapokon munkaidőben végzi. Ha ebben az időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. Kiszállítást kizárólag Magyarországra vállalunk, egyéb esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot velünk.

 1. Személyes átvétel

Eladó üzletében a honlapon megadott nyitva tartási idő szerint. Vevő kötelezettséget vállal a megrendelt termék, illetve szolgáltatás átvételére 5 munkanapon belül. Ezen határidő elmulasztása esetén nem áll módunkban tovább raktározni a megrendelt terméket. A személyes átvétel szállítási díja 0 Ft.

Külföldi szállítás

A szállítási ár függ a csomag méretétől, súlyától, a célországtól és a NAV által meghatározott aktuális havi dízelártól, ezért megrendelés után tudjuk a konkrét szállítási költséget kiszámítani. Természetesen a terméket csak azután küldjük ki, miután a szállítási díj összegét egyeztetettük Önnel.

VÉTELÁR

A webáruház által kínált áruk és/vagy szolgáltatások ellenértéke forintban értendők.

A vételár mindig a kiválasztott áru vagy szolgáltatás mellett feltüntetett ár. A webáruházban feltüntetett árak az általános forgalmi adót tartalmazzák.

Eladó fenntartja a webáruházban feltüntetett árak változtatásának jogát azzal, hogy a változtatás a webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A változtatás a már megrendelt áruk és szolgáltatások vételárát nem befolyásolja, kivéve a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott esetekben.

Eladó a már megrendelt áruk és szolgáltatások vételárára vonatkozóan is fenntartja a változtatás jogát, ha adatbeviteli hiba, illetve bármely tévedés miatt a webáruházban feltüntetett vételár eltér a hivatalos árlistájában foglaltaktól, amely megtekinthető Eladó telephelyén. Ebben az esetben Vevő elállhat a szerződéstől, de kártérítési igényt nem érvényesíthet Eladóval szemben.

A webáruházban feltüntetett árak nem tartalmazzák a járulékos költségeket, különös tekintettel a fuvardíjra, szállítási költségre, postaköltségre, a vételár kiegyenlítésével kapcsolatos díjakra. A járulékos költségek Vevőt terhelik, az elfogadott megrendelés teljes vételára a termékeknek és szolgáltatásoknak a járulékos költségekkel növelt vételára.

A webáruházban megvásárolható szolgáltatásokat Eladó közvetített szolgáltatásként is nyújthatja.

GARANCIA

A cégünk által eladott árukra terméktípusoktól függően eltérő, a hatályos jogszabályoknak (151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet)megfelelő szavatossági időt vállal. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 117/1991. (IX.10.) sz. kormányrendeletben foglaltak az irányadóak.

A vállalkozás a szerződéskötést megelőzően köteles a fogyasztót tájékoztatni a rendeletben felsorolt szempontokról, többek között az elállási jogról, illetve arról is ha ez nem illeti meg a fogyasztót.

 

„6. A szerződéskötést megelőző tájékoztatás

 1. § (1) Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés és távollévők között kötött szerződés megkötését megelőzően a vállalkozás köteles világosan és közérthető módon tájékoztatni a fogyasztót 
 2. l) arról, ha a 29. § alapján a fogyasztót nem illeti meg a 20. § szerinti jog, illetve azokról a körülményekről, amelyek teljesülése esetén a fogyasztó elveszíti a 20. § szerinti jogát;”

 

Az elállási jog alóli kivételeket ugyanezen rendelet szabályozza.

 

„14. A fogyasztót megillető elállási és felmondási jog alóli kivételek

 1. § (1) A fogyasztó nem gyakorolhatja a 20. § szerinti jogát (az elállás jogát)
 2. c) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;”

Ennek megfelelően, az egyedi, méret alapján készült terméket nem áll módunkban visszavenni,

A jogszabály tehát nem teszi lehetővé, hogy az egyedi megrendelésre, méretre készült termékek esetében a 14 napos elállási jogot gyakorolhassa a fogyasztó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adatvédelem

Alkalmazott jogszabályok:

 

– az 1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről

– a 49/2003. (VII.30.) GKM. rendelet a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények érvényesítéséről

– a 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet a távollévők között kötött szerződésekről- a fogyasztóvédelemi jogokkal kapcsolatos további tájékoztatás a www.nfh.hu weboldalon érhető el

– az 1959. évi IV. törvény a polgári törvénykönyv

– a 2011. évi CVII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről.

 

Webshopunknk az ügyfeleink személyes adatait bizalmasan kezeli, azt harmadik fél részére nem továbbítja.  A felhasználók a regisztrációjukkal elfogadják, hogy a Vintagevarromuhely.hu részükre hírlevelet küldjön.